Slapen neemt een groot deel van de tijd in bij een pasgeboren baby, gedurende de eerste maanden. Deze rust is erg belangrijk, tijdens de rust en slaap periodes gaat de ontwikkeling van de baby namelijk gewoon verder. Goede rust periodes zijn noodzakelijk voor de baby maar ook voor de houders. Deze laatste moeten namelijk ook uitgerust zijn om goed voor het kind te kunnen zorgen. Gedurende de eerste maanden kan het voor zowel de baby als de ouders moeilijk zijn een goed ritme te vinden om tot rust te komen. Een slechte nachtrust is voor de ouders en de baby niet optimaal, met alle gevolgen vandien, zoals ouders die stappel worden van een continue huilende baby en dus niet genieten van hun wereld wonder. Maar ook een zeer vervelende baby gedurende de gehel dag.
Uit onderzoek is gebleken dat baby's rustig worden van rustgevende muziekje en speciaal de baarmoeder geluiden die ze lange tijd gehoord hebben.

Babiage Doodoo beer en hond

De Babiage Doodoo beer of hond,  gemaakt van pluche in anti-allergisch materiaal helpt de baby om tot een goede (nacht)rust te komen. De zachte Doodoo beer en Doodoo hond hebben al vele kinderen gerustgesteld en in slaap gesust en hierdoor ook de ouders een goede nachtrust bezorgd. Via een apparaatje, veilig verborgen in de Doodoo, kan men kiezen tussen het horen van vertrouwde baarmoedergeluiden voor de baby of een slaapmuziekje voor de wat oudere baby's of peuters. De Babiage Doodoo is namelijk voorzien van beide geluiden.
Je kunt de Babiage Doodoo hond of beer, vanaf de eerste dag gebruiken. In ziekenhuizen wordt de Babiage Doodoo met succes gebruikt tot een leeftijd van circa 12 maanden. Het baarmoedergeluid is zeer effectief gedurende de eerste vier tot vijf maanden. Hierna zal het kind het rustgevende slaapmuziekje zeer op prijs stellen.

Een vast patroon

Als je de Doodoo beer of hond vanaf de eerste dag telkens gebruikt wanneer je de baby te slapen legt - dus ook overdag -  ontstaat er een vast slaapritueel wat het kind zeker op pakt. Soms kunnen er enkele dagen voor nodig zijn voordat het kind op de geluiden van de Babiage Doodoo zal reageren, uiteraard kan dat geen kwaad. Maar door telkens gebruik te maken van de Doodoo beer of Doodoo hond zal de baby rustiger worden en in slaap vallen. Daarnaast  heb je als ouder direct 2 van de 3 r's te pakken (rust, regelmaat en reinheid), die erg belangrijk zijn voor kinderen.

Werking Babiage Doodoo

De geluiden van de Babiage Doodoo zijn zeer doeltreffend. Na het activeren zal de Doodoo beer of hond gedurenden 5 minuten geluid produceren. Na vijf minuten schakelt de Doodoo automatisch over naar waakstand en activeert deze weer zodra de baby gaat huilen. Dit voorkomt dat ouders telkens weer op de kamer moeten komen en daarmee de rust verstoren. Het geluidsapparaatje kan zowel in als buiten de Doodoo knuffel gebruikt worden.
Het effect van de baarmoedergeluiden verdwijnt na loop van tijd, maar niet getreurd. Op eenvoudige wijze schakel je over naar het slaapmuziekje. Ook het slaapmuziekje zal na vijf minuten stoppen wat de 4 AA batterijen spaart en weer aanspringen zodra het geluid hoort.  Als je helemaal geen gebruik meer wilt maken van  de rustgevende muziek, verwijder je het apparaatje uit de Doodoo knuffel. Waardoor je de Doodoo beer of hond ook als losse knuffel kunt gebruiken. Je kind zal dus zeer lange tijd op trekken met een van de Doodoo knuffels.

Soorten knuffels 

De Babiage Doodoo knuffel is verkrijgbaar in twee uitvoeringen namelijk een pluche hond of beer. Beide zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Reeds langere tijd is de Babiage Doodoo beer of hond verkrijgbaar, maar NIEUW is de Babiage Slaapbeer met truitje en de Babiage Doodoo hond met gekleurd oog. Beide zijn verkrijgbaar in trendy kleuren.
Mocht het een keer nodig zijn om de doodoo knuffel uit te wassen dan kan dat op 30 graden. Met een extra (reserve) knuffel zonder geluidsmodule hoeft je kind zijn of haar knuffel niet te missen bij het slapen. Ook de losse Doodoo knuffels zijn verkrijgbaar via de webshop van Babyspeciaalzaak Babyplezier.