Speelkleed / Babygym

Baby speelkleed kopen?

Opzoek naar een speelkleed voor de baby, extra groot, een speel mat met babygym of zonder babygym, gemaakt van stof of plastic het maakt niet uit. Bij Babyplezier vindt je altijd een passend baby speelkleed om de baby heerlijk comfortabel te laten liggen en te spelen, want kleintjes gaan rollen, zitten en kruipen en uiteindelijk lopen. Een speelkleed voor je baby is daarom ideaal om deze stappen te doorlopen.

Doel van een speelkleed

Veel ouders denken dat het doel van een speelkleed lekker zacht te liggen en heerlijk ontspannen voor de baby. Dit is echter een bijzaak. Het hoofddoel van een speelmat is het stimuleren van de ontwikkeling. Afhankelijk van merk en model van het speekleed wordt de baby door tal van leuke en uitdagende speeltjes gestimuleerd om bepaalde "activiteiten" te verrichten.

Leg je een baby op de buik neer, dan leert het om zelf het hoofdje rechtop te houden. Je kindje heeft ook alle ruimte om vanaf het speelkleed allerlei nieuwe dingen te ontdekken. De baby leert bijvoorbeeld voor het eerst kruipen op het speelkleed. 

Speelmat speeltjes

Een speelkleed of speelmat kan standaard voorzien zijn van verschillende speeltjes, dit is per merk en model natuurlijk verschillend. De speeltjes kunnen zowel in of op de mat verwerkt zijn maar ook aan een of meerdere speelbogen hangen. Sommige speelkleden zijn bijvoorbeeld voorzien van een babyspiegeltje en / of knisperende figuurtjes op de mat en bij andere aan de bogen. Bij een mat met speelbogen hangen vaak een of meerdere speeltjes aan de bogen. 

Leg je kindje op de mat onder de speelboog en het kan urenlang genieten van alle leuke speeltjes die aan de boog hangen. Baby’s vinden dat heel interessant en kunnen hier heel lang naar kijken. Door naar de speeltjes te kijken, leert je kindje ook de nekspieren te gebruiken, wat goed is voor de ontwikkeling. 

De speelkleden kunnen zowel in de box als op de grond gebruikt worden zodat je kind fijn kan spelen en zich goed kan ontwikkelen.

Nog enkeleTips!

  • Koop een speelkleed / speelmat dat past bij de leeftijd
  • Koop een speelkleed met voldoende uitdaging waarmee je geruime tijd vooruit kunt. 
  • Zorg voor voldoende uitdaging op het speelkleed, een speelkleed met speeltjes verdient de voorkeur voor een baby.
  • Vervanging van de speeltjes mogelijk, hierdoor kun je afwisselen en het speelkleed laten meegroeien met de baby.Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. -50%
    Speelkleed ruit Cools lime
    Normale prijs € 29,95 Aanbiedingsprijs € 14,98
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina