Bijtringen

Bijtringen en bijtspeeltjes

Bijtringen verzachten de pijn bij de doorkomende baby tandjes. Doordat de baby op de bijtring bijt verdooft het tandvlees een beetje, en biedt daardoor verlichting bij de doorkomende tandjes. Bijtringen zijn er in vele soorten. Voor je baby is een bijtring speelgoed en hij of zij zal bijtspeeltje dus graag gebruiken. 

Houten bijtring of kunststof bijtring

Het maakt niet uit, welke je kiest. Zowel een houten bijtring als een kunststof bijtring moet aan de huidige strenge veiligheidseisen voldoen. Koop daarom altijd een nieuwe bijtringen. Bijtringen die voor 2000 gekocht zijn, kunnen te grote hoeveelheden weekmakers bevatten en dit kan schadelijk zijn. Sinds 1999 is er speciale wetgeving voor in Nederland. In de 2007 zijn de eisen strenger geworden, bepaalde weekmakers mogen helemaal niet meer voorkomen in sabbelspeelgoed.

Vaak zijn bijtringen en bijtspeeltjes zijn vaak voorzien van een structuur om het tandvlees van de baby te masseren en hierdoor de pijn te verlichten. Sommige merken bijtringen zijn voor het doorkomen van bepaalde tanden of kiezen. Door de vorm kan de baby het bijt deel beter naar het pijnlijke tandvlees sturen.

Daarnaast zijn er nog de gekoelde bijtringen die je in de koeling kunt leggen en het tandvlees extra verdoven (door de kou) bij gebruik. 

Eerste tandjes

Iedere baby is anders (gelikkig maar). Maar in het algemeen komen de eerste twee tandjes rond de 4 tot 7 maanden door. Natuurlijk kan dit ook vroeger of later zijn. Soms komt het voor dat een baby al tandjes heeft met de geboorte. Zorg er dus voor dat je tijdig een bijtring in huis hebt om de pijn bij de baby te verlichten.

Door het brede assortiment van Babyplezier is er altijd een geschikte bijtring voor de baby te vinden.

Geen producten gevonden voor deze selectie.