Ongemakkelijk slapen in de autostoelOudere kinderen die in de auto gebruik maken van een stoelverhoger vallen bij de langere autoritten vaak in slaap.  Omdat de gordel het kind in dergelijke gevallen niet zal tegenhouden zal deze voorover vallen. Deze houding is ongemakkelijk voor het kind maar ook niet veilig. Het kind kan namelijk "vrij bewegen" - in een dergelijke situatie is het alsof het kind zonder gordel in de auto zit.

Beltupp

De Beltupp maakt een eind aan dit soort situatie. De Beltupp is een extra gordel die op de standaard autogordel bevestigd kan worden en om de stoelverhoger met rugleuning komt te zitten. Door het plaatsen  van de Beltupp creëert men een "X-vorm" over de borst van het kind en voorkomt dat het kind naar voren kan vallen tijdens het in slaap vallen. De Beltupp is getest voor de ECE R44 norm door Transport Research Laboratory(TRL) in Engeland en goed bevonden omdat deze werking van de normale gordel niet belemmert en het kind hierdoor veiliger in de auto zit tijdens een ongeval.

Testresultaten

Ook de test resultaten bevestigen dat de werking van de autogordel niet belemmert wordt.

  • In test 1, is een P6-dummy gebruikt welke een kind van 6 jaar vertegenwoordigd, die op een groep 2/3 booster met rugleuning zit. Deze test dient als nul meting.
  • In test 2, is eveneens een P6-dummy op de groep 2/3 booster met rugleuning gebruikt, echter is bij deze test de extra gordel aan de bestaande autogordel vast gemaakt.

Test 1 nulmeting

Beltupp test 1

Test 2 met Beltupp

Beltupp test 2 Beltupp zorgt voor comfort 

De testresultaten van de tweede test bijna gelijk aan die van nulmeting en laten zien dat de werking van de standaard autogordel gelijk blijft. Valt uw kind ook tijdens autoritten in slaap en otstaat er boven beschreven situatie laat uw kind dan ook comfortabeler zitten met de Beltupp autogordel. Direct bestellen >>