De nieuwe Axkid Minikid 2.0 model 2018 is ontworpen om de best mogelijke veiligheid en comfort te bieden voor zowel kleine als grote kinderen, zodat uw kind zo lang mogelijk achterwaarts gericht kan reizen. Deze versie van de Minikid is in sommige opzichten veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Wij hebben daarom hieronder de verschillen tussen de “oude” en nieuwe versie opgenomen.

De nieuwe Axkid Minikid 2.0 model 2018 is vervaardigd met dezelfde zitschaal als de vorige versie en heeft dezelfde achterhoogte van 92 cm. De nieuwe Axkid Minikid geeft een hoogte van 125 cm, precies zoals zijn voorganger, de 2018 Axkid Minikid heeft een standaard een zitverkleiner meegeleverd om het voor jongere kinderen comfortabeler te maken. Uiteraard kan deze zitverkleiner kan worden verwijderd als het kind groeit. De afmetingen en gewicht van de nieuwe Axkid Minikid zijn als volgt: breedte: 44 cm, hoogte: 62 cm, diepte: 56 cm en gewicht: 11,4 kg. Behalve het gewicht dat voorheen 11,2 kg was, is de stoel niet veranderd. Zowel de oude versie als nieuwe Axkid Minikid kunnen in veel verschillende auto’s worden geïnstalleerd en de nieuwe versie heeft nog vijf verstelbare posities om uw kind zo comfortabel mogelijk te laten zitten.

Axkid minikid kleuren 2018
Axkid minikid kleuren 2018

Axkid Side Impact Protection – ASIP

Het nieuwe Axkid Minikid autostoeltje wordt geleverd met de innovatieve side impact protection – ASIP (Axkid Side Impact Protection), ontwikkeld samen met een erkend crashinstituut in Duitsland, dat de best mogelijke bescherming biedt voor het kind in het geval van een aanrijding aan de zijkant. ASIP wordt gebruikt aan de kant van het autostoeltje dat uitkijkt op de deur van de auto. ASIP biedt extra bescherming voor het hoofd bij een aanrijding aan de zijkant en vermindert het risico op nek- en hoofdletsel wanneer de kop opzij wordt geworpen.

Steunpoot

De steunpoot is ontwikkeld en verbeterd en kan nu worden ingesteld met slechts één knop, die gemakkelijker toegankelijk is vanaf de zijkant. De hiel van de achterkant van het autostoeltje is nu 5 cm in plaats van 8 cm en stelt ons in staat om een extra positie te hebben voor een optimale lig- rustpositie van ongeveer 10 graden voor beter comfort.

Hoofdsteun

Een geweldige nieuwe functie van de hoofdsteun is de ergonomische vorm. De hoofdsteun is nu 4 cm dikker voor optimaal comfort wanneer een kind slaapt en biedt optimale bescherming in het geval van een zijdelingse aanslag die de nek van het kind volledig omsluit. Van de stoel tot de hoofdsteun is er minimaal 35 cm rugruimte in zowel de nieuwe Axkid Minikid als de vorige versie. De unieke hoofdsteun met zichtbare rem en het geïntegreerde harnas , dat zich automatisch aanpast aan de hoogte en de maat van het kind aanpast. De stoel heeft nog steeds de zeven vaste hoofdsteunposities als u de hoofdsteun wilt vergrendelen met de rem.

Keuring

Deze nieuwste versie is goedgekeurd van 0-25 kg in plaats van 9-25 kg. De nieuwe Axkid Minikid wordt geleverd met een zitverkleiner voor jongere kinderen. Het vervangt echter niet het autostoeltje. We raden altijd het gebruik van een autostoeltje aan, omdat deze het meest geschikt is voor een jonge baby. De nieuwe Axkid Minikid 2.0 is geschikt voor een kind dat zonder hulp rechtop kan zitten.

Tests

Net als de oudere versie is de nieuwe Axkid Minikid Plus getest tot 25 kg, getest en goedgekeurd volgens REACH, Rollover en ECE R44 / 04. Axkid Minikid heeft ook de “Good Choice 2015” – prijs ontvangen van de Zweedse verzekeringsmaatschappij Folksam en “Best Cost Value” van Best-in-Test.se.

Stoelhoes

We hebben ons gericht op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid door een verbeterde hoes die gemakkelijk te verwijderen is. Daarnaast zijn riemclips en het algehele ontwerp ontworpen om de Axkid Minikid-ervaring te verbeteren. De hoezen kunnen nog steeds in de machine worden gewassen op 30 graden. De stoffen zijn ademend en vlamvertragend en worden geleverd in zes aantrekkelijke kleuren (zwart, grijs, olijf, rood, roze en petrol).