Gebruiksaanwijzing Belangrijk: Lees de BambinoMio handleiding voordat u de producten gebruikt en/of wast. De Bambino Mio luiers dienen voor gebruik tenminste éénmaal gewassen te worden op 60°. Bij voorkeur met milieu-en huidvriendelijk waspoeder. Hoe BambinoMio luiers vouwen Standaard vouwwijze Leg de luier met de korte zijde voor u en vouw de onderkant van de luier 1 derde naar boven en de bovenkant 1 derde naar beneden zodat u 3 lagen boven elkaar krijgt. In onderstaand filmpje kun je alles nog eens bekijken. Kies (druk op het icon) het gewenste formaat Luiers vouwen video - standaard vouwwijze Extra absorptie aan de voorkant. Leg de Bambino Mio luier met de korte zijde voor u en vouw de onderkant iets minder dan 1 derde naar boven. Daarna 1 derde van de rechterkant naar het midden en daarna 1 derde van links naar het midden waarbij de ene flap in de andere wordt gestopt. In onderstaand filmpje kun je alles nog eens bekijken. Kies (druk op het icon) het gewenste formaat Luiers vouwen video - vouwwijze met extra absorptie vooraan Voor dunne stoelgang Vouw de katoenen luier zoals omschreven bij 2. Leg de luier met de extra vulling vooraan in het broekje en vouw de uiteinden van de Bambino Mio luier open. Ook dit is duidelijk weergegeven in een filmpje. Kies (druk op het icon) het gewenste formaat Luiers vouwen video - vouwwijze voor dunne stoelgang De luier in het luierbroekje leggen Leg de gevouwen luier met het inlegdoekjes in het midden van het luierbroekje. Zorg ervoor dat de katoenen luier goed verdeeld is over het broekje en dat er geen luier uitsteekt. Dit veroorzaakt lekkage. Inlegdoekjes Bambino Mio Liners inlegdoekjes voorkomen dat de luier erg vuil wordt, zodat u hem niet hoeft te weken of uit te spoelen. Neem het vuile inlegdoekje van de luier en spoel het door in het toilet. Mio Liners inlegdoekjes kunnen gebruikt worden in een leidingsysteem met septische put. Waarschuwing: Doorspoelen van Bambino Mio inlegdoekjes kan verstopping van oude of beschadigde rioolbuizen veroorzaken. Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade aan riolering Verschonen Vervang de luier regelmatig. Ongeveer iedere 2 tot 4 uur (uitgezonderd tijdens de nacht). Het kan nodig zijn een grotere luier te gebruiken tijdens de nacht. Er kan ook een kleinere luier als extra absorptie gebruikt worden. Wassen van de Bambino Mio luiers Volg de wasinstructies op het label. Het wassen van de BambinoMio Luiers kan met regulier waspoeder maar uiteraard ook met Bambino Mio Fresh Care waspoeder Weekmethode Week luiers in een oplossing van Mio fresh luierreiniger (15ml per 5 liter water) gedurende minstens 2 uur. Daarna kunnen de luiers uitgespoeld worden in koud water of gewassen worden met een milieu- en huidvriendelijk waspoeder. Methode zonder weken Voeg 15 ml Miofresh toe aan uw reguliere waspoeder. De luiers kunnen op 90° gewassen echter 60° is voldoende. Drogen aan de lijn of in de droger op lage temperatuur. Luierbroekjes
 • Maak de Velcro® klittenband sluitingen dicht.
 • Wassen in de machine tot 60° met milieu- en huidvriendelijk waspoeder.
 • Handwas of uitspoelen in koud water.
 • Drogen aan de lijn of op lage temperatuur in de droogkast.
 • Niet op een radiotor of andere warmtebron drogen.
 • Gebruik geen bleekmiddelen of borax.
 • Niet strijken.
 • Gebruik geen wasverzachter.
 • Het luierbroekje niet weken.
Vlekken op luierbroekjes Soms kan de binnenkant van het luierbroekje verkleurd zijn. In sommige gevallen kan het helpen om geen inlegdoekje te gebruiken. Door de aard van het product kunnen we niet garanderen dat dit volledig voorkomen kan worden. Indien zich vlekken voordoen: gebruik enkel zachte of natuurlijke vlek verwijderaars zodat de babyhuid niet wordt geïrriteerd en/of dat de coating van het broekje niet vroegtijdig verslijt. Maten Opgelet: Omdat iedere baby anders is kunnen deze maten enkel als gemiddelden beschouwd worden. [caption id="attachment_1191" align="alignleft" width="300"]Bambino Mio maattabel Bambino Mio maattabel[/caption] Problemen? Controleer bij luierlekkage het volgende:
 • Hebt u de luiers voor het eerste gebruik gewassen op 60°? De absorptie van de luiers vergroot na een aantal wasbeurten.
 • Gebruikt u de juiste maat luier en broekje voor uw baby?
 • Verschoon regelmatig aangezien de luier om de 2-4 uur vervangen dient te worden afhankelijk van de leeftijd van uw kind en het tijdstip van de dag.
 • Gebruik geen wasverzachter. Dit vermindert de absorptie van de luier.
 • Controleer dat de luier volledig in het broekje zit aan het middel en aan de beenopeningen. Gebruik slechts 1 inlegdoekje. Geen inlegdoekje gebruiken om de opvang van slappe stoelgang te bevorderen, vooral bij baby’s die borstvoeding krijgen. Gebruik zonlicht als een natuurlijk bleekmiddel.
Mocht je toch nog vragen hebben dan is de Bambino Mio klanten Service te bereiken op Tel: 020 342 83 50. Hier kunt u terecht met al uw vragen over Bambino Mio Luiers.