Babymoov Lovenest kussen Een afgeplat hoofdje kom je steeds vaker tegen bij baby's. Nee,hiermee wordt 99% van de baby's nietgeboren.

Hoe komt het dan wel?

Om wiegendood te voorkomen worden kersverse ouders geadviseerd om hun baby op de rug te laten slapen. Door het vele slapen gedurende de eerste maanden blijft het hoofdje niet rond maar krijgt de baby een afgeplat hoofdje.De voorkeurshouding van het kind zorgt ervoor dat het zijn of haar hoofdje een bepaalde kant op draait. Hierdoor ontstaat er aan die zijde meer druk dan aan de andere zijde en zal het hoofdje aan deze zijde platter worden. Het hoofdje groeit de eerste drie maanden het snelst je kind loopt daarom in deze maanden het meeste risico op een afgeplat hoofd.

Voorkomen van afgeplat hoofdje

Deze asymmetrie die ontstaat aan het afgeplat hoofdje heeft verder geen invloed op de gezondheid of de hersengroei van je baby (zover nu bekend), het is puur een cosmetisch. Heeft je kind toch een afgeplat hoofdje gekregen dan zal men middels de verschillende therapieën dit proberen te corrigeren. Dit kan ondermeer door  een redressiehelm. Hierbij draagt je kind gedurende een aantal maanden, gedurende de dag (vaak dag en nacht) een helmpje. Ook kan het middels fysio en houding therapie, hierbij probeert men de voorkeurshouding van het kind te verminderen.  

Voorkomen is nog altijd makkelijker en beter dan genezen en soms is de oplossing ook zeer eenvoudig.

BabyMoov Lovenest kussen

De Baby Lovenest is in dit geval de oplossing. Het is een hartvormige "kussentje" dat ondersteuning aan het hoofd van de baby geeft en tevens voorkomt dat de achterzijde van het hoofdje belast word. Afplatting wordt hierdoor dus voorkomen. De BabyMoov lovenest kan vanaf de geboorte gebruikt worden. Door het formaat kun je het overal gebruiken als het kind gaat liggen, denk aan box, bedje, kinderwagen etc. Hoewel de Lovenest het hoofdje ondersteunt is het zeer comfortabel en geeft het de baby de bewegingsvrijheid die het nodig heeft om het hoofdje vrij te bewegen en zich zo verder te ontwikkelen. Door de vorm van het kussentje wordt het hoofdje ondersteund en gesteund maar voorkomt dat het hoofdje uitsluitend op het achter hoofdje rust. De Babymoov Lovenest kussen is te gebruiken tot circa 4 maanden en verkrijgbaar in verschillende frisse en trendy kleuren rood, geel, lime of met print in breathe taupe en breathe purple Bekijk meer foto´s van de BabyMoov Lovenest >>