Het is inmiddels tijd voor een nieuwe blog en ditmaal hebben we zelfs een "blogserie". Een van onze klanten is momenteel zwanger en zij vindt het leuk om haar zwangerschap te delen op onze babyplezier-blog. Wat kun je verwachten tijdens deze blogserie? Alles wat je maar kunt verwachten tijdens jouw zwangerschapdagen.

Het begin

Laten we beginnen bij het begin. De naam van deze aanstaande moeder is Sandra Snoeren welke 37 lentes jong is. Sandra heeft er bewust voor gekozen om een Bewust Alleenstaande Moeder (BAM) te worden. Als kraamverzorgster bij kraamzorg Homecare Eindhoven helpt deze jonge dame kersverse ouders gedurende de eerste dagen van de kraamtijd. We kunnen dus wel zeggen dat Sandra "ruime" ervaring heeft met pasgeboren baby's. Wij hebben Sandra al diverse malen in onze winkel ontvangen en door haar verhaal zijn wij erg betrokken geraakt bij haar zwangerschap. Sandra is namelijk al enige tijd bezig om zwanger te worden. Hierbij had zij veel ups en downs, het ging namelijk niet altijd even gemakkelijk. Soms was het raak, maar na enkele weken kwam er dan weer slecht nieuws.

Reveal party

Maar nu is Sandra gelukkig al reeds 16 weken zwanger en dus is ze met dit blijde nieuws naar buiten getreden. Om dit heugelijke feit met iedereen te delen zonder al te veel gedoe, heeft ze zelf een "reveal party" georganiseerd. Voor de lezers die nog onbekend zijn met wat een reveal party is, hier even een korte uitleg. Tijdens een reveal party maakt of maken de ouder(s) het geslacht van de baby bekend. Deze bekendmaking kan op verschillende wijze gedaan worden. Wij van Babyplezier hebben voor Sandra een reveal party box mogen maken, in zo'n box zitten gekleurde ballonnen die het geslacht van de toekomstige wereldburger bekend maken. Doordat Sandra het geslacht zelf ook nog niet wist, was het reveal moment extra spannend. Het wordt een meisjeSandra:"Eindelijk mag en kan ik aan de buiten wereld vertellen dat ik zwanger ben. En dan ook nog van een meisje. Ik vond het zeer leuk om het op deze manier bekend te maken. Ik was erg zenuwachtig om de doos, die trouwens leuk versierd was, open te maken. Op deze manier kon ik dit speciale moment delen met mijn familie en vrienden. Mijn spanning verdween direct toen ik de roze ballonnen uit de doos zag opstijgen. Al mijn familie en vrienden vonden het een erg mooi moment om samen te delen." Babyplezier: "Sandra zou je de lezers  wat kunnen vertellen over de eerste weken van de zwangerschap?" "Men zegt altijd dat je tijdens de zwangerschap op een roze wolk leeft, Ik heb dit echter nog niet zo ervaren. Zo ben ik de eerste weken erg bang geweest om weer slecht nieuws te ontvangen, hierdoor was ik in het begin erg onrustig. Daarnaast merk ik dat de hormonen inmiddels erg beginnen op te spelen. Zo barst ik nu snel in tranen uit en voel ik me af en toe ineens duizelig. Tevens ben ik regelmatig het ziekenhuis in en uitgelopen, ik ben zelfs gedurende de zevende week kort opgenomen. Gelukkig gaat het de afgelopen tijd al beter, ik ben namelijk niet zo misselijk meer. Ook met de hormonen gaat het al een stuk beter. Ik merk wel dat ik snel moe ben, maar dat overleef ik wel. Voor mij waren de eerste weken dus nog niet echt een roze wolk, maar meer een grijze wolk met roze zonnestralen. Al met al had ik me het begin wel anders voorgesteld."

Toekomst

Wij hebben begrepen dat je vriendin recent bevallen is. Hoe zie jij de toekomst tegemoet? "Dat klopt mijn vriendin is recent bevallen van een zoontje en als ik beval op de uitgetelde dag, dan zit er exact 6 maanden tussen. Wij vinden het dan ook beide erg leuk om het moederschap samen te beleven. Laatst zijn we samen babykleertjes gaan kopen, het was erg leuk en schattig om al die babyspullen te kopen. Ook veel van de andere babyartikelen hebben we samen gekocht. Ik heb inmiddels zo goed als alles al in huis, maar ik zal uiteraard nog regelmatig binnen lopen voor persoonlijk advies en jullie gezelligheid. Hoewel ik niet alles bij Babyplezier gekocht heb geven jullie mij nog steeds deskundig advies, daar kunnen andere zaken nog wat van leren!" Dit was de eerste blog uit de serie van Sandra's zwangerschap, hopelijk vinden jullie het leuk om haar zwangerschap te volgen en hierover te lezen. Wij kijken in ieder geval al uit naar de volgende blog van Sandra!