Dr Brown's flessen helpen de belangrijkste voedingsstoffen in flesvoeding te behouden. Uit wetenschappelijk onderzoek waarbij de hoeveelheid voedingsstoffen in borst- en flesvoeding werd gemeten tijdens een normale, 20 minuten durende voeding, blijkt dat de flessen van Dr Brown ondermeer de vitamine C, A en E het beste behouden.Het gepatenteerd ventielsysteem van de Dr Brown fles is geliefd omdat het darmkrampjes (koliek), spugen, zere oortjes en andere voedingsproblemen helpt voorkomen. De positieve druk en het vacuüm vrij voeden zonder luchtbelletjes zorgen hiervoor.

Wat maakt de Dr Brown's fles anders

  1. 1. Het gepatenteerde ventielsysteem voorkomt vacuumvorming en luchtbelletjes (die je wel vaak ziet in andere flessen). Lucht gaat naar binnen via de speenring - maar komt niet inde (borst)voeding terecht.
  2. 2. De lucht wordt via het speciale ventielsysteem naar de ruimte boven de (borst)voeding geleid. Omdat er geen lucht in de voeding komt, blijven essentiële voedingsstoffen behouden.
  3. 3. Je kindje drinkt op een natuurljke manier, zonder vacuum en luchtbelletjes en zonder de negatieve gevolgen daarvan. De Dr. Brown fles helpt darmkrampjes, boertjes en overgeven voorkomen.
  4. 4. De voeding druppelt uit de fles. De positieve druk die dankzij het ventielsysteem ontstaat, is vergelijkbaar met het geven van borstvoeding. Het vermindert de ophoging van vocht in de oortjes en helpt zo oorpijn te  voorkomen.

Dr. Brown's flessen en spenen

De gehele voedingslijn van Dr. Brown is BPA, pcv, lood en ftalaten vrij.
Voor baby's met een kleine beet is er de standaard fles, vaak smalle fles genoemd. Deze voedingsfles is beschikbaar in drie maten, 60 ml (prematuur), 120 ml en 240 ml. De brede uitvoering van de fles is verkrijgbaar in twee maten, namelijk de 120 ml en 240 ml. Om ouder ook de vertrouwde keus te geven van glas is er ook een smalle fles beschikbaar in een 120 ml en 240 ml uitvoering.
De volgende flessenspenen van hoogwaardig zeer zacht siliconen zijn verkrijgbaar voor de flessen.
  • - Prematuurspeen, speciaal voor premature baby's, alleen in smalle uitvoering,
  • - Fase 1 speen: Voor pasgeboren baby's, verkrijgbaar in smalle en brede uitvoering,
  • - Fase 2 speen: Voor baby's vanaf 3 maanden, verkrijgbaar in smalle en brede uitvoering,
  • - Fase 3 speen: Voor baby's vanaf 6 maanden, verkrijgbaar in smalle en brede uitvoering,
  • - Fase 4 speen: Voor dikkere voeding.

Naast de flessen heeft Dr. Brown's nog andere babyartikelen die tot de voedingslijn behoren. Alle artikelen van Dr. Brown's zijn te vinden in onze webshop of in onze winkel. Babyspeciaalzaak Babyplezier is namelijk een van de verkooppunten van de de Dr. Brown artikelen.