Dr Brown Option fles De Dr. Brown fles (smalle en brede uitvoering) staat al sinds lange tijd bekend als "Beste Fles voor de baby".  Dr Brown flessen werken namelijk echt tegen darmkrampjes. Het unieke Dr Brown's ventielsysteem voorkomt dat er lucht in de melk komt en dat de fles met speen niet vacuüm gezogen worden. Deze combinatie van de Dr Brown fles helpen darmkrampjes, boertjes en overgeven voorkomen. Toch heeft men de bij Dr. Brown de fles kunnen verbeteren, men heeft namelijk de Option Bottle gecreëerd. Het grote voordeel van deze nieuwe Dr Brown fles is dat deze zowel met als zonder het ventielsysteem gebruikt kan worden. Dit was bij de voorganger niet het geval en dit is vooral handig als de baby wat ouder is en over de probleemfase die lucht in de voeding kan veroorzaken, is heen gegroeid. Ook bij het geven van een wat dikkere voeding is dit prettiger. Je kunt dus langer met gebruik maken van de flessen.

Wat is er veranderd aan de Dr. Brown fles?

De nieuwe Dr Brown “Option Bottle” flessen zijn voorzien van een ventielsysteem dat in de fleshals valt. Dit in tegenstelling tot de “oude” fles, waarbij het ventielsysteem bovenop de flessenhals rustte. Hierdoor is het mogelijk om de nieuwe fles zowel met als zonder ventielsysteem te gebruiken, zonder dat deze gaat lekken. De schroefring voorzien van een speen kan sluitend aangedraaid worden. Dit is niet mogelijk met de oude fles, bij het weglaten van het ventielsysteem kan de schroefring met speen niet sluitend aangedraaid worden. De nieuwe “Option” spenen zijn voorzien van een ventilerende speenrand. Hetgeen er aan bijdraagt dat de voeding gelijkmatig en gecontroleerd doorstroomt. Deze nieuwe flessen zijn te herkennen aan een groen ventiel en deze kleur is ook opgenomen op de verpakking.

Wat betekend dat voor u als consument?

Eigenlijk veranderd er voor u als consument niet echt iets, want indien je onderstaand lijstje bekijk zie je dat de producten onderling uitwisselbaar zijn. Praktisch:

  • De nieuwe “Option” spenen passen op zowel de nieuwe en oude Dr. Brown’s fles;
  • De oude spenen passen op de nieuwe en oude Dr.Brown’s fles.

Let op: de oude Dr Brown spenen passen alleen op de nieuwe flessen in combinatie met het ventielsysteem. Deze en alle andere Dr. Brown babyartikelen zijn uiteraard verkrijgbaar via onze webshop.

Vragen?

Wil je meer weten over de werking van de Dr Brown fles lees dan Dr Brown flessen, mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over de dit merk of over de flessen, laat dan hier onder een reactie achter of neem direct contact met ons op via de website.